Макар Ливърпул да прониза три пъти в сърцето Манчестър Сити в първия четвъртфинал от Шампионската лига и на практика да си подсигури полуфинала, мениджърът Юрген Клоп беше със смесени чувства. 

Според германеца, отборът му е бил истински хегемон преди почивката, но си е свършил задачата само за тогава. Той има забележки към представянето на играчите си през втората част, нищо че резултатът е толкова убедителен. 

"Резултатът не е това, което очаквах, трябваше да играем повече и по-добър футбол след почивката. Те нямаха много шансове, но и ние не се представихме на ниво през второто полувреме. Да, 3:0 водиш на почивката, ОК, но не стига само това."

"През първата част бяхме брилянтни, така трябва да изглежда футболът по принцип. Знаехме какви са качествата на Манчестър Сити, но също така знаехме и собствените си качества и си пролича."

"Защитавахме се много добре, пресичахме пасовете им на момента. Но исках да играем повече футбол. И все пак не искам да оставате с впечатлението, че съм ядосан, напротив. Всичко е наред", заяви Клоп след двубоя.