Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп омаловажи реакцията на Диего Симеоне при предишната среща между двамата, когато аржентинецът отказа да му подаде ръка и заяви, че изпитва към него само и единствено уважение. Ливърпул победи Атлетико Мадрид миналия месец като гост, а Симеоне пренебрегна опита на германеца за ръкостискане, като веднага се изстреля бързо към тунела, оставяйки германския специалист да ръкомаха след него.

"Уважавам много това, което прави. Казах го преди и след мача - не се познаваме добре, но не бих могъл да го уважавам повече. Нещата, които прави в Атлетико и колко дълго вече се случва това е просто изключително".

Веднага след това Симеоне даде да се разбере, че никога не си стиска ръката с треньора на противника и отношението му към немския наставник не е нещо по-различно от това, към който и да било треньор, а реакцията му не означава неуважение към Клоп.

 

"Ако знаех, че не го прави след мачовете, а аз наистина не знаех, тогава дори нямаше да опитвам. Опитах да му подам ръка, но не се получи, след това махнах или каквото е било там. В онзи момент не бях доволен, но сега знам, че той не се ръкува с другите, така че няма проблем. Преди мача си стиснахме ръцете, както вероятно ще го направим и сега. Но не и след това”, обясни бившият наставник на Борусия Дортмунд.

Клоп каза, че очаква интензивна физическа битка на „Анфийлд“, като победа ще подпечата класирането на „червените“ към фазата на елиминациите.

"Откакто Диего Симеоне е там, Атлетико никога не е играл приятелски мач. Така че не можем да очакваме нещо като лек мач“, добави мениджърът на Ливърпул.

"Бяхме толкова щастливи миналата година, когато се класирахме за Шампионската лига. И това е така, защото чакаме нощи като тази. И сега, когато такива мачове чукат на вратата, ние трябва заедно с привържениците си да празнуваме завръщането на футбола", обясни още той.

 

Наби Кейта ще пропусне мача след контузия на бедрото, но другите халфове Фабиньо и Тиаго Алкантара се присъединиха към тренировките и има шанс да играят.