Отборът на Ливърпул все още има шанс за класиране в топ 4 на английската Висша лига, което ще им осигури участие в Шампионската лига и догодина. Според мениджъра на тима Юрген Клоп това би бил един от най-големите триумфи на отбора в последните години предвид разораващата защита на титлата.

„Червените“, понастоящем, са на точка от четвъртия Челси и на три от третия Лестър Сити два кръга преди края на сезона в английското първенство.

Под ръководството на германеца, от октомври 2015 година насам, Ливърпул спечели по веднъж Шампионската лига и Висшата лига, а освен това завърши два пъти втори в тези турнири. „Червените“ взеха още Суперкупата на Европа, както и Световното клубно първенство.

Запитан колко голям успех ще бъде класиране за Шампионската лига, Клоп обяви:

„Това ще бъде едно от най-сериозните ни постижения изобщо. Огромен, наистина огромен успех. Ако искате да напишете книга за определен сезон и да бъдете в депресия през цялото време, то не гледайте твърде надалеч - това е вашата година. Случиха се толкова много неща, а сега всичко е в нашите ръце“, бяха думите на германеца пред „Sky Sports“.

Ливърпул гостува на 15-ия Бърнли в сряда и приема 13-ия Кристъл Палас в неделя. Челси и Лестър пък играят един срещу друг в късния мач днес от 22:15 часа и един от тези два отбора може да се озове зад Ливърпул преди последния кръг през уикенда.