Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори на редовния брифинг преди схватката за неговия тим срещу Наполи в пети мач от груповата фаза на Шампионската лига. На пресконференцията Клоп акцентира върху физическото състояние на Мохамед Салах, който пропусна последния мач на отбора си (бел.ред – победата срещу Кристъл Палас с 2:1) и призна, че звездата на тима е напълно готов за италианците.

Клоп също така коментира и състоянието на контузения бранител Жоел Матип.

„Мо Салах изглежда много добре и нямам притеснения за него и физическото му състояние. На тренировката в понеделник той не показа много, тъй като такова беше занятието, но днес ще видим какво е крайното му състояние.”, призна германецът.

Юрген Клоп също така призна, че използва два мобилни телефона - предназначението на единия е да се чуват само и единствено лоши новини. "Имам два телефона, а единият го използвам да говоря само за лоши новини. Наясно сме, че трябва да се справяме с тежки ситуации с играчите си, както и тактически. Имаме планове за всяка една ситуация и сме склонни да променим по всяко време”, говори Клоп.

Победа над отбора на Карло Анчелоти ще осигури на Ливърпул първата позиция в групата преди да се е изиграл последния мач, но мениджърът потвърди, че отборът не може да си позволи да гледа след този вариант, докато не го изпълни. „Най-голямата грешка, която можем да направим е да помислим предварително, че сме спечелили. Както и какво може да стане, ако спечелим. Тези неща не са ни в главите. Разбира се, че ще опитаме да победим, което ще е страхотно след старта, който направихме. Наполи е много опасен отбор”, коментира роденият в Щутгарт наставник.

„Имаме две седмици между мача с Наполи и последния мач от групата – срещу Залцбург, а през това време имаме три мача. Защо трябва да мислим за Залцбург отсега”, коментира Клоп.

„Не мисля за проблемите в Наполи и очаквам от тях пълна съпротива. Ако съм играч, ще се опитам да пренеса гнева си от извън футболните неща, на терена. Трябва да сме сигурни, че от първата секунда ще направим гостуването им тежко. Искаме да стигнем възможно най-далеч в Шампионската лига. Те са опитен отбор, тактически силен, а също така има супер бързи играчи. Много е трудно да се играе срещу тях”, анализира противника Клоп.

Накрая германецът бе запитан за коефициентите от буукмейкърите, които предлагат с 10 паунда да спечелиш 110 лири, ако заложиш за 3:0 на точен резултат на Ливърпул. „Аз съм германец, а ние не залагаме. Не даваме нашите си пари на други хора – не го разбирам”, завърши Юрген Норберт Клоп.