Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри каква тактика ще следват играчите му във финала с Реал Мадрид от Шампионската лига в събота. Наставникът на мърсисайдци призна, че съперникът има по-голям опит в надпреварата, но досега не се е изправял срещу неговия тим.

1000 фенове на Ливърпул останаха без транспорт за финала

“Ето каква е тактиката във футбола в такива моменти: трябва да принудиш по-силния съперник да падне на твоето ниво, след което да го отстраниш. Опитът в турнира е важен и да, тимът на Реал ни превъзхожда по този показател. Опитът обаче е важен в секундите преди началото на двубоя - тогава в щаба на Реал ще са по-спокойни. Но мачът едва тогава ще започне", каза Клоп.

"Имахме две седмици, за да анализираме играта на съперника. Да, те са много силни, но пък досега не са се изправяли срещу нас. Трябва да усложним ситуацията възможно най-много за тях. По принцип никой не очакваше от нас да сме тук, а ние стигнахме финала с най-много вкарани попадения. Тук сме, защото сме Ливърпул. Вярвам, че първо е нужно да използваме собствените си силни страни, а едва след това да се адаптираме към противника”, смята наставникът на мърсисайдци.

Годишнина от мач-чудо мотивира Ливърпул за финала

Клоп си спомни за загубата с 1:2 от Байерн Мюнхен на финала от ШЛ преди пет години. Тогава германският специалист бе начело на Борусия Дортмунд.

“Тогава бях по-развълнуван, защото ми беше за първи път. Трудно е да си на финал заради цялата подготовка около самия мач. Тогава на “Уембли” изиграхме фантастичен мач срещу много силен съперник и след двубоя осъзнах, че искам пак да ми се отдаде този шанс по време на кариерата ми. Ето, сега съм тук, защото моите момчета ми дадоха тази възможност. Те се бориха изключително много. Гордея се с тях и нека да играем футбол”, добави Клоп.

Със съдействието на SPORTRESPECT.COM