Около хиляда запалянковци на Ливърпул бяха хвърлени в ужас заради отмяната на самолетни полети към украинската столица Киев.

Феновете на "червените" бяха готови да пътуват до Украйна за финала в Шампионската лига, в който английският отбор ще се изправи срещу настоящия европейски клубен първенец Реал Мадрид.

Реал Мадрид върна 1000 билета за финала

Причина за отмяната на чартърните полети е невъзможността на компанията World Choice Sports, организирала пътуването, да осигури места за кацане на летище Бориспил.

Феновете на клуба от Мърсисайд веднага се опитаха да намерят полети до Киев с други авиокомпании, но шансът всички да стигнат навреме за началото на финалния мач в събота вечерта става все по-минимална. Привържениците на петкратните шампиони на Европа, чиито полети бяха отменени, имат билети за двубоя между Ливърпул и Реал Мадрид на олимпийския стадион в Киев.

Експерт: Дори Ливърпул да поведе с 3:0, Реал ще вярва в победата си

Една от последните надежди за запалянковците на "червените" е кметът на Ливърпул - Джо Андерсън, да се свърже със своя колега в украинската столица Витали Кличко и бившият боксьор да уреди кацането на самолетите на компанията World Choice Sports на летището в Киев./ БТА

Със съдействието на SPORTRESPECT.COM