Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отново нападна капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос. Немският специалист не е забравил финала на Шампионската лига в Киев (Украйна), който неговите възпитаници загубиха от Кралския клуб, както и факта, че Мохамед Салах се контузи след сблъсък с капитана на „балета“.

„Аз не искам да печеля на всяка цена. Естествено, че щеше да ми е приятно да вдигна трофея в Шампионската лига и нямаше да върна купата заради многото критики след мача. Не очаквам това от Серхио Рамос, но е хубаво да помисли върху поведението си в някои случаи“, каза треньорът пред немската телевизия Sport 1.

Юрген Клоп

източник: Gulliver/Getty Images

„Може да е съвпадение, но Салах бе изкаран от играта в един много впечатляващ момент от неговата кариера. Много хора ще кажат, че тези неща се случват, но посланието, което изпращаме на подрастващите е, че няма граници и всичко е позволено, за да победиш. Ако е така, аз бих искал да напусна тази планета на 40 години“, продължи емоционално Клоп.

„Дали съм добър губещ? Не. Но докато се подготвяхме за финала на Шампионската лига, говорихме за Серхио Рамос, защото той изигра важна роля и в решителния мач в предходното издание на турнира с едно леко „гмурване“ и един червен картон за Ювентус. Мадрид спечели трофея справедливо, никой не подлага това под съмнение. Но трябва ли да има такива епизоди с Рамос? Не“, завърши Клоп.

Кристиано Роналдо и Серхио Рамос

източник: Gulliver/GettyImages

Реал Мадрид спечели финала в турнира на богатите през 2017 година, след като надви с 4:1 над Ювентус. На „Милениум Стейдиъм" в Кардиф (Уелс) Кристиано Роналдо откри в 20-ата минута, а Марио Манджукич изравни в 27-ата.

Петкратният носител на „Златната топка" наниза нов гол в 60-ата минута, а 4 минути по-късно Каземиро оформи 3:1. Марко Асенсио се разписа за крайното 4:1 в 90-ата минута, след като преди това в 83-ата Хуан Куадрадо бе изгонен с втори жълт картон след съприкосновение с Рамос. Във връзка с тази ситация имаше редица коментари. Едни се обединиха около мнението, че става дума за симулация, а според други е имало настъпване от страна на играча на италианския гранд спрямо бранителя на испанския тим. 

Клоп избухна срещу Рамос: Безскрупулен и брутален