Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоя, че трансферната сага, която се разрази около звездата му Филипе Коутиньо, по никакъв начин не е увредила взаимоотношенията им. Наставникът сподели това по време на пресконференцията си преди утрешния реванш срещу Хофенхайм от плейофите в Шампионската лига.

Коутиньо смени плочата, иска разговор с Клоп

В сряда вечерта предстои един изключително важните мачове за мърсисайдци през сезона, тъй като той ще определи класирането им за груповата фаза на турнира. Хората на Клоп посрещат Хофе на „Анфийлд”, като взеха аванс от 2:1 след първия мач на германска почва.

На брифинга с медиите обаче основната тема бе Коутиньо, за когото Ливърпул спечели битката с Барселона. Твърдите откази на англичаните разубедиха „блаугранас” и явно офанзивата им приключва. В същото време 25-годишния играч трябва да се възстанови от травма в гърба, за да бъде в кондиция за игра.

В Каталуня взеха Коутиньо за безразсъден смелчага

„Разбира се, всичко между него и мен е наред. Абсолютно на 100 процента”, заяви Клопо.

„Той не може да започне утре, защото на всичкото отгоре не е здрав. Ще отнеме време (връщането му в игра – б.р.), защото той не е тренирал от доста време. Нямам идея към този момент (кога ще се завърне – б.р.), ще проверим какво е състоянието на гърба му.”

„Никога не съм коментирал всичко, което се пише или говори, но е на 100 процента ясно, че нищо не се е променило (относно позицията на Ливърпул – б.р.).”

Барса призна поражението, развя белия флаг за Коутиньо

„В първия мач срещу Хофенхайм бяхме достатъчно добри, за да вземем нужния резултат, вторият двубой трябва да е по-силен. „Анфийлд” е главният фактор, всички го знаем. Това е един специален стадион. Нищо няма да се случи от само себе си, нужно е да покажем игра, да вкараме. Знаем, че тази атмосфера може и ще ни помогне.”

„Бих се притеснил, ако хората смятах, че Хофенхайм е един слаб отбор. Ние трябва да доминираме, а всеки пас да изтръгва възгласи от публиката”, добави Клоп.