Лоша тактическа дисциплина е причината за загубата на Ливърпул срещу Наполи с 0:1 в мач от Шампионската лига по футбол, заяви мениджърът на мърсисайдците Юрген Клоп. Той остана крайно разочарован от играта в офанзивен план и от грешката, която защитата допусна за гола.

"Имахме нашите моменти, но често формацията не беше правилна и играчите се движеха в грешните зони. Халфовете ни бяха почти безпомощни. В подобни ситуации трябва да запазиш спокойствие, но при нас цареше хаос, когато бяхме с топката. За такива мачове трябва подготовка, защото нещата не се получават само с добри намерения", каза германецът.

"Понякога Фирмино тичаше твърде много с топката, а в други случаи го правеше Мане. Когато това се случва, страда продукцията ни на терена. Халфовете и бековете опитваха да се включват в атаките, но губехме моментално притежание и трябваше да се връщат обратно", добави той.

"Имахме добри моменти, но те не бяха достатъчни. 0:0 в гостуване е добър резултат, но ние допуснахме фатална тактическа грешка преди гола им. Случва ни се за втори път през сезона. След като вкараха, те бяха понесени от ентусиазма и атмосферата. Спечелиха си мача и това е всичко", завърши Клоп./БТА