Наполи стигна до драматичнa, но напълно заслужена победа с 1:0 над Ливърпул в мач от втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. В големия герой за неаполитанци се превърна капитанът Лоренцо Инсиние, който реализира единствения гол в 90-ата минута.

Този гол обаче дойде съвсем закономерно, след като през целия двубой и особено през второто полувреме, Наполи бе по-добрият отбор на терена. Италианците владееха контрола над случващото се, атакуваха и усилено търсеха гола. След успеха си с 3:2 над Пари Сен Жермен в първия мач, в Неапол Ливърпул бе готов да се задоволи и с ремито, но именно това като че ли изигра лоша шега на момчетата на Юрген Клоп. Те играха твърде плахо и може би с мисъл за дербито с Манчестър Сити в неделя и в крайна сметка загубиха от отбор, който по-силно желаеше успеха.

През първото полувреме положенията пред двете врати бяха рядкост като и двата отбора действаха много предпазливо и с мисъл по-скоро да не допуснат попадение. Все пак домакините бяха по-активни в предни позиции като в началните 20 минути Лоренцо Инсиние на два пъти стреля опасно покрай вратата.

За Ливърпул лошата новина дойде в 19-ата минута, когато Наби Кейта получи привидно тежка травма в гърба, заради която бе изнесен на носилка, а мястото му бе заето от Джордан Хендерсън.

В края на полувремето Алисон трябваше да демонстрира класа като на два пъти спаси блестящо удари на Аркадиуш Милик.

Тежката работа за бразилския страж на мърсисайдци обаче тепърва предстоеше през вторите 45 минути. Защото в тях Наполи вече чувствително започна да контролира играта и да търси постоянно пътя към противниковата врата. В 49-ата минута Алисон демонстрира прекрасен рефлекс след мощен изстрел от далечно разстояние на Милик. Малко след това пък Фабиан Руис също стреля, но в ръцете на бразилеца. Малко след това Милик отново пробва късмета си, а при една от малкото атаки на Ливърпул Мохамед Салах стреля неточно.

С напредване на времето и натискът на домакините се засили като всяка една атака ставаше все по-опасна.  В 73-ата минута след великолепна бърза акция Хосе Кайехон бе изведен отдясно очи в очи с Алисон, но вратарят отново внимаваше, скъси ъгъла и успя да избие. 2 минути по-късно пък изстрел отново на Кайехон бе избит от голлинията от направилия силен мач Джо Гомес. Дрийс Мертенс бе още по-близо до гола в 82-ата минута, когато засече от въздух центриране отдясно, но от няколко метра нацели напречната греда.

Закономерното обаче все пак се случи в 90-ата минута. Кайехон пусна пас по земя към Инсиние, който от близко разстояние реализира за крайното 1:0, с което донесе много важни три точки на своя отбор.

С тях Наполи вече е лидер в групата с 4 точки. Ливърпул е втори с 3, колкото има и Пари Сен Жермен, победил с 6:1 Цървена звезда. Сръбският гранд е последен с една точка.