Реал Мадрид победи Брага с 3:0 в мач от група С на Шампионска лига. Успехът на домакините донесоха Браим Диас (27), Винисиус (58) и Родриго (60). Гостите пропуснаха дузпа в 4-ата минута, когато ударът на Алваро Джало беше спасен от Андрий Лунин.

С успеха Реал събра 12 точки и е недостижим на едно от първите две места. Втори е Наполи със 7 точки, докато третият Брага има 3 пункта. Четвъртата позиция е за Унион Берлин с една точка. 

Gulliver/GettyImages
34 снимки

По време на загрявката Кепа Арисабалага получи контузия и беше заменен от Андрий Лунин в титулярния състав.

Двубоят започна отлично за гостите, които получиха дузпа в 4-ата минута. Тогава Брума подаде към Кристиян Борха отляво, който навлезе в наказателното поле, преодоля Лукас Васкес, който го задържа. Зад топката застана Алваро Джало, чийто удар в долния десен ъгъл беше спасен от Андрий Лунин. 

В 7-ата минута Родриго проби в наказателното поле на гостите и се свлече на земята след съприкосновение с Гомес, но главният рефер Халил Умут Мелер не посочи бялата точка. Пет минути след това Браим Диас прати топката във вратата на Матеус, но попадението беше отменено заради нарушение в атака. Домакините упражниха висока преса и затрудниха португалците да изнесат топката. Винисиус обаче действа непозволено срещу Ниакате, поради което голът не беше зачетен. 

В 20-ата минута Брума строполи в противниковото наказателно поле след съприкосновение с Начо, но съдията даде сигнал играта да продължи. Малко след това удар на Федерико Валверде мина над вратата. Шест минути след това Винисиус си освободи пространство за удар, който в крайна сметка беше блокиран от защитник. 

Реал поведе в 27-ата минута. Ферлан Менди пусна извеждащ пас за Родриго отляво на защитата на Брага. Бразилецът стигна до аутлинията и върна към връхлитащия Браим Диас, който със силен удар не остави шансове на вратаря за 1:0. 

В добавеното време на първото полувреме домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Жозе Фонте в наказателното поле, но Мелер даде сигнал играта да продължи. 

В началото на втората част пред "белите" се откри добра възможност да удвоят аванса си. Начо засече с глава центриране от корнер и принуди Матеус да прави страхотно спасяване. Малко след това Лунин отрази удар на Брума от средна дистанция. В 55-ата минута шут на Диас от точката за изпълнение на дузпа не затрудни вратаря на гостите, който спаси. 

Реал удвои в 57-ата минута. Тогава възпитаниците на Карло Анчелоти осъществиха многоходова атака, при която Лукас Васкес намери Винисиус в наказателното поле. Бразилецът овладя топката, освободи се от Ниакате и прати топката във вратата. 

Четири минути след това "кралския клуб" вкара трети гол. Домакините осъществиха опасна контраатака, при която Родриго намери Винисиус, който напредна с топката и върна към своя сънародник. Родриго овладя в наказателното поле и прехвърли излезлия Матеус за 3:0. 

В 72-ата минута шут на Федерико Валверде от границата на наказателното поле беше блокиран. 


Реал Мадрид - Брага 3:0

1:0 Браим Диас (27)

2:0 Винисиус (58)

3:0 Родриго (61)

Реал: Андрий Лунин, Лукас Васкес, Начо, Антонио Рюдигер, Ферлан Менди, Едуардо Камавинга, Тони Кроос, Федерико Валверде, Браим Диас, Родриго, Винисиус

Брага: Матеус, Борха, Гомес, Фонте, Ниакате, Витор Карвальо, Моутиньо, Салазар, Джало, Брума, Орта