Старши треньорът Карло Анчелоти иска футболистите на водения от него отбор на Реал Мадрид да почувстват страха от финала в Шампионската лига, когато звучи химнът преди началото на мача срещу Борусия Дортмунд на стадион "Уембли" в събота.

14-кратният клубен шампион на Европа е фаворит срещу "жълто-черните", но Анчелоти знае, че няма нищо гарантирано в този турнир. Италианецът е четирикратен победител в надпреварата, което го прави най-успешният треньор до момента в състезанието.

"Финалът на Шампионската лига е най-важният и най-опасният мач. Това е нож с две остриета, а ние трябва да се насладим максимално на двубоя. По-късно започват да идват и опасенията, че нещо може да се обърка, защото сме толкова близо до най-важното нещо във футбола, което е спечелването на Шампионска лига. Има страх и безпокойство точно от това. Това е чувството, което всички имаме. Изпитваме изключително щастие, но трябва да имаме малко късмет, за да играете добре и никога да не сваляте гарда си. Когато сме близо до успеха, започваме да се тревожим. Това ще започне още тази вечер, като ще продължи и утре сутрин и следобед. Има много страх, това е нормално. Ако имате повече страх, ще бъдете по-щастливи, ако успеете да спечелите накрая", заяви Анчелоти пред медиите в петък.

"Белите" се класираха за финала след два късни гола и много драматичен успех с 2:1 у дома срещу Байерн Мюнхен. 

Карло Анчелоти разкри, че на вратата на мадридчани ще бъде Тибо Куртоа, а не Андрий Лунин. /БТА