Капитанът на Валенсия, Дани Парехо, критикува жестоко мерките, засягащи футбола срещу разпространението на коронавируса. 

Днешният реванш с Аталанта от 1/8-финалите на ШЛ ще се играе пред празни трибуни, като единствено необходимият персонал за провеждането на мача ще бъде допускан до "Местая".

Според испанския национал обаче от превантивните мерки няма никакъв смисъл.

"Много се притеснявам от ситуацията и не искам нито един да пострада. Иска ми се всичко това да беше неприятен сън, но не е. Трябва обаче да призная, че съм бесен от взетите мерки."

"Не съм експерт, но признавам, че не мога да разбера как така мога да се разхождам свободно из целия град, заобиколен от хиляди хора? Защо мога да отида до летището, където пристигат стотици самолети, пълни с пътници от цял свят?"

"Гледам по телевизията спортни и културни събития пред хиляди зрители, а ние във Валенсия нямаме право да играем пред нашите фенове в най-важния мач от сезона. В това няма смисъл. Не трябва да оставяме политически или икономически интеерси да взимат превес пред здравето на хората", публикува Парехо.

Халфът заяви, че не вижда с какво "Местая" е по-опасно място от другите стадиони в Европа, в които се играят двубои пред пълни трибуни. 

"Ако е опасно за хората да идват на нашия стадион, значи е опасно да ходят и на "Анфилд", "Етихад", "Камп Ноу" и "Алианц Арена". Няма да си стоим кротко и да оставим другите да ни мачкат", завърши разгневеният капитан.