Шампионската лига може да стане поредната жертва на коронавируса. Правителството на испанската провинция Каталуня официално поиска 1/8-финалната среща между Барселона и Наполи на 18 март да се играе пред празни трибуни.

Само преди три дни испанският министър на здравеопазването Салвадор Ия беше категоричен, че мачът не е рисков и може да се проведе с присъствието на фенове. Първата среща между двата тима, която се проведе на 25 февруари завърши при резултат 1:1. Неапол не е сред районите в Италия, на които беше наложена карантина заради коронавируса.

Пред празни трибуни може да се проведе и реваншът между ПСЖ и Борусия Дортмунд на 11 март. Такава угроза надвисна заради изявлението на френския министър на здравеопазването, който може да вземе мярка за затваряне на стадионите, за да се спре разстространението на заболяването.

Коронавирусът може да засегне и двубоите от Лига Европа. Също така днес Олимпиакос очаква решението на УЕФА по въпроса дали може да приеме Уулвърхемптън в 1/8-финален мач от Лига Европа пред публика.

В Гърция от вчера е наложено мачовете от първенството да се играят при закрити врати през следващите две седмици. Очаква се обаче решението на европейската футболна централа, която администрира турнира. Английският тим вече е продал 1000 билета за мача в Атина на 12 март.

Вече беше обявено, че 1/8-финалните мачове от Лига Европа Валенсия – Аталанта и Интер – Хетафе ще се играят пред празни трибуни. Интер вече игра в Лига Европа пред празни трибуни и победи Лудогорец с 2:1 на 27 февруари.