Капитанът на РБ Лайпциг - Петер Гулачи, говори преди дуелите на "биковете" с Реал Мадрид в осминафиналите от Шампионска лига. Унгарският вратар адмирира качествата на "кралския клуб", но подчерта, че тимът от източна Германия ще бъде оптимално подготвен за дуелите с "лос меренгес".

„Отлично знаем за индивидуалните качества при футболистите на Реал. Винисиус се справя отлично последните седмици и беше въвлечен в последните им три гола. Родриго също е част от това. Може да говорим и за халфовата им линия, макар Джюд Белингам да е контузен сега“, каза капитанът на „биковете“.

„Реал е изключително силен тим с много голяма офанзивна мощ. Намират се и в добър ритъм, а ние не трябва да се готвим за един футболист, а за всички“.

„Много се радвам, че мога да бъда на терена за елиминация в Шампионска лига. Това е нещо много специално за всеки един футболист. Опитвам се да помагам на отбора с опита си. Така ще бъде и срещу Реал Мадрид и ще дам всичко от себе си да покажем едно добро ниво“, продължи унгарският вратар.

Гулачи се присети и за успеха над Реал Мадрид през октомври 2022-а година с 3:2. „След като сме го правили скоро, можем да го направим отново“, каза още той на брифинга преди дуела с „кралския клуб“.