Нголо Канте бе обявен за Играч на мача Челси - Реал Мадрид снощи. Призът отиде при него и след първия мач между двата отбора от полуфиналите в Шампионска лига. Френският халф, който е ключов футболист в състава на лондончани, със сигурност е №1 и по скромност.
Това е и една от причините той да е любимец на феновете. Затова и след снощната победа над Реал Мадрид привържениците дълго не искаха да пуснат да мине колата му, а в знак на благодарност заляха Мини Купър-а с бира и шампанско.

Как са разбрали, че пред тях е Нголо? Просто е - той кара  онзи легендарен бял Мини Купър. Ако някой е забравил, французинът купи този автомобил още като футболист на  Лестър. Дотогава той вървеше пеша до базата, но Варди и компания го принудиха да седне зад волана.

„Никога не съм харесвал колите и със сигурност никога не съм мечтал за лукс. Мини Купър-а беше добър за свикване с ляв трафик. След договора с Челси животът ми не се е променил по никакъв начин и все още го карам. Много е удобен", призна той преди време.