Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Иван Петков призна, че е бил изненадан от бледото представяне на своите момичета при загубата с 1:3 гейма от сръбския Визура във втория им мач от Шампионска лига. В зала „Колодрума” българките се представиха доста под възможностите си, а Петков отиде дори по-далеч, описвайки мача като „най-слабата продукция”, която тимът някога е показвал.

„Без добра атака няма как да победиш. Общо взето, в другите елементи изглеждаме по един и същи начин. Това, което направихме в атака, беше най-слабата продукция, която някога сме правили като отбор. Има много причини. Искам да се извиня на нашите привърженици, които изпълниха залата. Тежеше ни, че гонехме първа победа, че гоним добър резултат, с който да зарадваме феновете. Лично аз за себе си, го отдавам повече на емоцията. Липсваха основни състезатели, влязоха други, а това се отрази. Ние бяхме просто много плахи”, каза Петков.

„Имаше много ситуации един на един, които не отиграхме, в други не задържахме топката в игра. Изобщо не успяхме да си изпълним задачите, които предварително поставихме. Това дава отражение в крайния резултат. Липсата на опит в този турнир и амбицията да се доказваме днес ни изиграха лоша шега.”

„Нямахме достатъчно време да се пренастроим заради липсващите състезателки. Имаме достатъчно добри момичета, които са готови да влязат по всяко време. Днес всеки, който влезе на игрището, не показа най-доброто, на което е способен. Това ме озадачи. Търсим причините, но това мен ме изненада, че подходихме емоционално.”

„За първи път нашият отбор изглеждаше стъписан, неуверен във всяко действие”, каза още Петков пред DIEMA SPORT.