Българският шампион Марица ще има да почака още за първата си победа в Шампионската лига по волейбол при жените.

Пловдивчанки допуснаха поражение от сръбския Визура с 1-3 гейма (17-25, 25-22, 17-25, 13-25) в група С на турнира.

Марица игра без контузената Таня Петкова, но новото попълнение Шайна Джоузеф дебютира за пловдивчанки.

Визура, съставен изцяло от млади състезателки, родени след 1997 година, само с една волейболистка на 34 години, диктуваше събитията на терена и напълно заслужи първата си победа в групата.

Гостите от Сърбия стартираха повече от добре мача и поведоха с 5-1 точки, след като Марица изпитваше сериозни проблеми от началния си удар. След прекъсването българките заиграха по-добре и скъсиха дистанцията до две точки, но Визура отново дръпна на второто техническо прекъсване.

В крайна сметка сръбкините спечелиха сравнително лесно първата част с 25-17.

Вторият период започна доста по-добре за Марица и още в началото дръпна с 3 точки, които поддържаше и на първото и на второто техническо прекъсване. Визура за малко да успее да навакса изоставането и веднага след паузата, но го направи все пак при 21-21 и дори поведе при следващата точка.

Марица обаче се стегна за финалните точки и отбеляза последните 4 точки в гейма, за да го спечели с 25-22.

Третата част бе много равностойна, като Марица успя да излезе напред на първото техническо прекъсване. Геймът бе прекъсван няколко пъти от видеоповторения на спорни ситуации, а на второто прекъсване Визура взе аванс от три точки. Многото прекъсвания предизвикаха хаос в атаката на домакините и това позволи на тима от Сърбия да се откъсне напред и да спечели гейма отново с 25-17.

Визура от своя страна имаше страхотни проценти в атака, които позволиха на сръбкините да водят с 2-1 гейма в Пловдив.

Грешките за Марица са съжаление продължиха и Визура се откъсна бързо в четвъртата част и на първото техническо прекъсване гостите водеха вече с 8-2.

Нещата придобиха разгромен характер и разликата стана почти 10 точки точно преди второто прекъсване.

Марица логично изгуби и мотивация, изоставайки със 7-8 точки през цялото време и без някакви реални шансове за обрат. Разликата стана и двуцифрена към края на двубоя и домакините тотално се отказаха. Сладжана Ерич, единствената възрастна състезателка във Визура, сложи точка на спора при 25-13.

Визура довърши обезверения тим на Марица

Катарина Лазович бе най-добра за победата с 24 точки, а Десислава Николова направи 16 точки за Марица.

Следващият двубой за пловдивския тим е на 24 януари, срещу Хемик Полице.