Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за първи път публично коментира грешките на Лорис Кариус във финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Вратарят на „червените“ на два пъти сбърка фатално, а изявите му крайна сметка доведоха до загубата на англичаните с 1:3 в спора за трофея в Киев.

Според Клоп обаче, грешките на Кариус се дължат само и единствено на мозъчното сътресение, което футболистът получи след сблъсък със Серхио Рамос. Малко след удара в главата, Кариус подари топката на Карим Бензема, който откри резултата в полза на Реал. Впоследствие стражът допусна и лек гол след удар на Гарет Бейл.

Няколко дни след мача в Киев от Ливърпул решиха да подложат Кариус на медицински тестове, които доказаха, че вратарят е имал мозъчно сътресение.

Лорис Кариус

източник: Gulliver/Getty Images

„Разгледах ситуацията от различни гледни точки, разгледах ги и си помислих: „Как всички ние можем да мислим, че това момче, което не показа никакви слабости до този момент, направи тези големи грешки в толкова важен мач, и никой не се сети, че това може да се дължи на удара, който получи? Как можем да си го помислим“, коментира Юрген Клоп.

„За мен това беше обяснението и си казах: „Окей, нека проверим това.“ В началото си мислех, че е твърде късно и това не може да се провери. Но в същото време знам, че едно сътресение не идва и не отминава за един ден – ако имате сътресение, ще го видите няколко дни по-късно“, продължи специалистът.

„Пет дни след финала, Лорис имаше 26 от 30 признака за сътресение. Всичко е ясно. Сега всичко е нормално. Не знам какво точно мислят хората или какво са съчинили от тази ситуация. Единственото нещо, което искам да кажа, че той имаше сътресение по време на мача“, каза още Юрген Клоп.

Още по темата:

Грешките на Кариус във финала не са случайни

Фирмино: Серхио Рамос е идиот