Отборът на Бенфика посреща Интер в първи четвъртфинален двубой от Шампионската лига. Срещата на "Ещадио да Луж" в Лисабон, започва в 22:00 часа. На Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача.


Бенфика отстъпи на Порто с 1:2 у дома в последния кръг на португалското първенство, но въпреки това има седем точки аванс пред „драконите“. Бенфика сре представя впечатляващо през този сезон. Грандът от Лисабон бе в серия от осем поредни победи преди да загуби от Порто в дербито през уикенда. 

Интер допусна късен изравнителен гол при гостуването си на Салернитана в Серия А, като продължава да води ожесточена битка за място в топ 4 на класирането. „Нерадзурите“ са пети с 51 точки, на две и една съответно от третия и четвъртия Рома и Милан, и на три пред шестия Аталанта. Интер е в серия от шест поредни мача без победа.

Юлиан Дракслер и Николас Отаменди със сигурност пропускат днешния сблъсък, а за Бенфика са под въпрос и Гонсало Гедеш, както и Михайло Ристич. От другата страна Симоне Индзаги също има сериозни кадрови проблеми, като той няма да разчита на Хакан Чалханоглу и Милан Шкриниар. Сериозна въпросителна е и Самир Ханданови, който също е с контузия. 

Главен съдия на срещата ще е англичанинът Майкъл Оливър.