Финалистът от миналото издание на Шампионската лига – Интер, измъкна равенството при гостуването на Реал Сосиедад на старта на груповата фаза на турнира този сезон, а старши треньорът на „нерадзурите“ – Симоне Индзаги, обясни многото промени в титулярния състав в сравнение с разгромния успех в дербито срещу Милан (5:1) с натрупаната умора.

„Очаквах, че мачът ще е труден, както и стана. Срещу нас имаше силен съперник. Трябваше много да се потрудим, за да избегнем загубата. Изравнихме и дори искахме да победим. Това беше само първият мач в групата. Още след жребия казах, че Реал Сосиедад е качествен отбор“, заяви Индзаги.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

„Много от играчите бяха уморени след дербито и затова направих промени в състава. Преди почивката имахме сериозни проблеми. Ян Зомер ни помогна да оцелеем. Играхме добре в последните 20 минути. Разполагаме с широк състав и е добре да го използваме максимално“, подчерта наставникът на „нерадзурите“.

„Имам нужда от всички футболисти. Част от тях не са в оптимална форма след мачовете на националните отбори, но това е нормално“, добави Индзаги.