Капитанът на Реал Мадрид - Карим Бензема, ще остане в Реал Мадрид поне до лятото на 2024-а година, след като е постигнал споразумение за удължаването на договора му с испанския гранд, твърди L’Equipe.

Носителят на „Златната топка“, който е на „Сантиаго Бернабеу“ от 2009-а година, има контракт само до края на сезона, но е постигнал „устна договорка“ за удължаването му преди реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Ливърпул, спечелен с 1:0 в сряда вечерта и то с гол на французина.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Бензема е основен играч за клуба, откакто пристигна в испанската столица от Лион преди четиринадесет години, но кариерата му тръгна още повече след трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус през 2018-а година.

Французинът, който се завърна в националния отбор през 2021-а година след шестгодишно отсъствие, има 632 мача за Реал Мадрид във всички турнири, отбелязвайки 342 гола. Сензационният му 2021/2022 сезон, който завърши с историческа 14-та титла на „Лос Бланкос“ от Шампионската лига, направи Бензема петия френски играч, печелил „Златната топка“.