Манчестър Юнайтед е колеблив в изявите си от началото на сезона, а това поражда ежедневни спекулации около бъдещето на мениджъра Жозе Моуриньо. Той преживя вече две кризи, в които изглеждаше почти сигурно, че ще бъде уволнен, но изглежда няма да избяга от тази съдба. 

Според вестник "Мирър", който се позовава на свои източници от съблекалнята на "червените дяволи", играчите вече били 100% сигурни, че работата им под ръководството на Специалния няма да продължи още дълго. Въпросните източници от отбора са на мнение, че той ще издържи най-много до края на сезона и след това ще бъде уволнен.

Затова и са в обострени отношения с него, а напрежението между тях и мениджъра е част от ежедневието. Португалецът има договор за още две години и половина с клуба от "Олд Трафорд", но изглежда никой не вярва, че ще успее да изпълни ангажимента си докрай.

А и резултатите напоследък не му помагат особено. Моу изведе Манчестър Юнайтед до 1/8-финалите в Шампионската лига, но това стана след нервен мач с аутсайдера Йънг Бойс. На всичко отгоре победата дойде с нередовен гол на Маруан Фелайни. И просто Юнайтед е всичко друго, но не и убедителен от началото на сезона. 

Ръководството вече е отписало категорично преследването на шампионската титла, но пред Моуриньо е поставено задължително изискване за завършване на сезона с трофей и място в Топ 4. Ако не го постигне, със сигурност ще бъде уволнен през май.