Отборите на Манчестър Сити и Спортинг Лисабон не успяха да излъчат победител, завършвайки при резултат 0:0 в реванш от осминафиналите в Шампионската лига. Двубоят беше протоколен, след като "гражданите" спечелиха първия двубой с 5:0.  Оказа се, че сега голеадата далеч не беше на ниво, след като домакините не си дадоха много зор, а гостите се защитаваха по чудесен начин и заслужиха чистата си мрежа. 

22 снимки

Двубоят стартира доста равностойно. В 9-а минута домакините имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от главния съдия. 

Първият удар в мача дойде едва в 24-тия минута. Фил Фодън успя да получи топката на стрелкова позиция, но Антонио Адан се справи добре с първото изпитание за вечерта. 

Шест минути преди края на полувремето Сити получи втория си добър шанс в мача. Рахийм Стърлинг беше намерен от добро центриране, но ударът му попадна спокойно в тялото на Адан. 

Стартът на второто полувреме можеше да бъде перфектен за "гражданите", които мислеха, че поведоха в 47-а минута, но попадението на Габриел Жезус беше отменен заради засада. 

Последва период на активизация в състава на гостите, след като Табата и резервата на Маркъс Едуардс пласираха точни, но слаби удари към вратата на Едерсон. Равенството обаче продължаваше да се запазва. 

В 76-а минута дойде и най-голямото положение за Спортинг, след като крилото Паулиньо се озова на отлична стрелкова позиция в наказателното поле, но резервният вратар Скот Карсън се намеси по подобаващ начин. 

До края на срещата така и не се стигна до интересни положения и така португалците се поздравиха с авторитетно равенство, но домакините гледат към следващата фаза на турнира. 

Манчестър Сити - Спортинг Лисабон 0:0

Ето и съставите на двата тима:

Манчестър Сити: Едерсон, Игън-Райли, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Бернардо, Стърлинг, Фодън, Жезус;

Спортинг Лисабон: Адан, Федал, Коатес, Нето, Рейс, Табата, Угарте, Педро Поро, Паулиньо, Сарабия, Слимани;