В последните години на Реал Мадрид му стана навик да печели Шампионската лига, в която триумфира 5 пъти в последните 10 години.

За това говори и поведението на някои от футболистите на "кралския клуб", които вече не отпразнуват толкова бурно спечелването на най-силния европейски клубен турнир, след като са триумфирали с него по няколко пъти.

"За мен е първият трофей. Тези момчета, някои от тях дори вече не празнуват спечелването на турнира. В съблекалнята са много доволни да завършат сезона по този начин, няма по-добър начин. Не мога да ви кажа как се чувствам, има много неща и много емоции, които минават през главата ми. Успях да споделя този момент с децата ми, жена ми и майка ми. Големият ми син плачеше като момиче.

Малкият още не разбира толкова много, а жена ми знае всичко, през което сме минали тези години. В деня, когато подписах тук, мечтаех за това. Това е титлата, която всеки иска да спечели", заяви нападателят, който бе големият герой в реванша срещу Байерн Мюнхен в полуфиналите, когато вкара два гола за успеха на Реал Мадрид с 2:1.

"На полувремето Анчелоти ни помоли да коригираме няколко аспекта, защото първото полувреме не беше добро. Оцеляхме до полувремето и знаехме, че трябва да се възползваме от шансовете си. Коригирахме няколко позиции и в крайна сметка Анчелоти намери разковничето. Мисля, че през второто полувреме бяхме по-добри и затова успяхме да вкараме два гола. Ние просто сме победители", каза още нападателят след финала в Лондон.

"Треньорът каза на Карвахал, че изглежда приключил. Много се радвам за него, защото вече има 6 Шампионски лиги, той ги спечели всичките, той е най-добрият краен защитник в историята на Реал Мадрид. Малко са играчите, които могат да кажат, че са спечелили 6 европейски купи. Карвахал е единственият, който е бил титуляр във всички тях. Бях обещал, че ще се татуирам. Отивам да пийна и да си запазя дата. Все още не мога да кажа дали ще остана, но ще започнем разговори", завърши Хоселу, който е под наем в Реал Мадрид от Еспаньол, който изпадна през сезон 2022/2023 г.