Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън остана изключително разочарован след отпадането на "мърсисайдци" с общ резултат 2:4 в осминафиналната среща от Шампионската лига с Атлетико Мадрид. 

Всичко вървеше отлично за съставът на Юрген Клоп, след като домакините водеха с 1:0 след редовните 90 минути, а Роберто Фирмино даде важния втори гол само 5 минути след началото на първото продължение. Два гола на Маркос Йоренте само в рамките на 8 минути обаче прекършиха надеждите на миналогодишния шампион. Английският капитан на тима отчете разочарованието от поражението. 

"Много сме разочаровани. Всичко, което си бяхме предначертали като план за провеждане на мача се сбъдна, най-вече с оглед на интензитета и агресията в срещата", започна Хендерсън. 

"В голямата си част сме доволни от представянето, но грешките във важните моменти ни струваха скъпо. Това прави разочарованието още по-сериозно, тъй като чувствахме, че заслужаваме да продължим с оглед показаното". 

"Концентрирахме се единствено върху нивата ни на представяне, които бяха добри. Това прави отпадането още по-горчиво, но ще го приемем като урок и ще продължим напред", завърши полузащитникът.