Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали отбора си за усилията и представянето в загубения с 2:3 реванш от осминафиналите на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид. Той също изрази недоумението си от стила на игра на съперника. 

"Мърсисайдци" напълно контролираха развоя на събитията в рамките на 90-те минути, водейки с 1:0 и изпускайки дузина шансове да затворят нещата в редовното време. Въпреки попадението на Роберто Фирмино само няколко минути след началото на първото продължение момчетата на Диего Симеоне шокираха "Анфийлд", отбелязвайки две попадения сякаш от нищото. 

След отпадането германския специалист сподели, че е доволен от усилията на играчите си, но изрази и изненадата от стила на игра на съперника, с оглед на качеството, с което "дюшекчиите" разполагат. 

"Мога само да поздравя моите футболисти, които изиграха един изключително силен мач. Много съм доволен от тях", започна Клоп. 

"Не разбирам обаче начинът на игра на Атлетико. Те имат толкова качество в състава, а играят по този начин. Като видя играчи като Коке, Йоренте, Саул, Жоао Феликс.. уау. Те могат да играят страхотен футбол, но предпочитат този затворен стил". 

"Победителите обаче винаги имат право, така че ги поздравяваме за успеха. Чъвството някак не е правилно. Много лош губещ съм, особено когато момчетата положат толкова много усилия. Знам, че и ние имахме своите моменти на късмет, за да достигнем до два поредни финала, но днес всичко беше против нас във важните моменти", завърши специалистът.