Героят за Челси срещу Борусия Дортмунд – Кай Хаверц, сподели след успеха с 2:0 в Лондон, че тимът му ще направи всичко възможно да триумфира отново в Шампионска лига. Това е единственият турнир, в който „сините” все още се борят за трофей.

Хаверц вкара втория гол за Челси от дузпа, която трябваше да изпълнява два пъти. При първата нападателят пропусна, но изпълнението бе върнато, тъй като играчи на двата тима бяха навлезли в наказателното поле. При втория си удар той не сгреши.

“Бях нервен при втората дузпа, но все пак вкарах и това е най-важното в случая. Опитах се да изчакам и видях, че вратарят отново отива в тази посока. Втората дузпа бе малко по-лесна. Последните две седмици бяха трудни за нас. Загубихме много мачове. Шампионската лига е важен турнир и е последната надпревара, в която все още участваме и трябва да дадем всичко от себе си, за да я спечелим. Показахме характер, че искаме отново да спечелим този турнир. Трябва да надградим над тази победа и да започнем да печелим и във Висшата лига.