Въпреки че записа феноменално лично постижение с 12-та си поредна победа в Шампионската лига, наставникът на Байерн Юп Хайнкес имаше критики към състава си. Баварците надделяха с 2:1 над Севиля в Испания и направиха огромна крачка към полуфиналите, но ветеранът има забележки. 

Той изтъкна слабостите и грешките на възпитаниците си веднага след двубоя и даде да се разбере, че нищо друго, освен спечелването на турнира, не го вълнува. За последно Байерн триумфира в Шампионската лига именно под негово ръководство. 

"Твърде често губехме топката и ни липсваше правилна постройка в халфовата линия в много моменти. Точно това позволяваше на Севиля да създава много възможности пред вратата ни. Хубавото е, че след почивката се подобрихме и заслужихме победата си."

"От психологическа гледна точка беше много важно да изравним бързо, което и сторихме, макар и с малко късмет. Но ако искаме да спечелим Шампионската лига, каквато е целта ни, трябва да се подобрим. При това доста", сподели Хайнкес след мача.