Мениджърът на Манчестър Сити остана със смесени чувства от победата с 3:1 над Порто в Шампионската лига. Испанският специалист обаче похвали резервата Феран Торес, който вкара третия гол за „гражданите".

Gulliver/Getty Images
25 снимки

„В последните 10-15 минути на първото полувреме и в началото на второто играхме много добре. За нас беше важно да започнем с победа. Ще искаме трите точки и при гостуването на Марсилия", заяви наставникът на „небесно-сините“.

„Порто е много опасен отбор при статичните положения. Но след почивката ние изобщо не допускахме такива ситуации пред вратата ни, ограничихме и контраатаките на съперника. В Шампионската лига могат да се правят по пет смени, а тези, които влязоха, се представиха отлично. Исках да сменя Илкай Гюндоган преди гола, но той изпълни перфектен пряк свободен удар", продължи испанецът.

„Срещу отбори, които стоят плътно прибрани в половината си, трябва да се действа търпеливо. Ние започнахме да играем правилно в края на първото полувреме. На почивката казах на момчетата, че е необходимо да усетят точния момент и тогава да се впуснат в атака", каза още Гуардиола след двубоя.