В мач от група С на Шампионска лига Манчестър Сити трябваше да обръща резултата, за да спечели с 3:1 първия си двубой от груповата фаза срещу португалския Порто. Гостите откриха резултата с попадение на Луис Диас в 14-ата минута, но след това попадения на Агуеро от дузпа, Гюндоган и Торес оформиха крайния резултат.

След отлична атака Луис Диас откри резултата за Порто след като намери празното пространство в отбраната на "гражданите" и се разписа с мощен удар в 14-ата минута на срещата. Домакините обаче бързо изравниха резултата с гол на Агуеро от дузпа.

През втората част Гюндоган опита да се разпише с удар от границата на наказателното поле в 49-ата минута, но вратарят спаси удара му. Той обаче беше безпомощен при негов удар от свободен удар в 65-ата минута, което изведе Сити напред в резултата.

В 73-ата минута Феран Торес се разходи между защитниците на гостите и реализира за 3:1, с което оформи и крайния резултат. До края на двубоя Марез и Родри имаха възможност да реализират попадение, но това не се случи. 

Олимпиакос съумя да победи с 1:0 у дома Марсилия в друг мач от тази група.