Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви в петък, че не гледа към евентуален четвъртфинален сблъсък в Шампионската лига с Ювентус, защото всяка загуба на концентрация може да доведе до елиминация от Реал Мадрид в осминафиналната фаза.

„Гражданите“ водят след първата среща с 2:1 преди реванша на „Етихад“ на 7 август, и могат да се изправят срещу водения от Кристиано Роналдо състав на „бианконерите“ сред последните осем, ако и двата тима прогресират. Италианските изостават от Олимпик Лион след първия двубой във Франция с 0:1. „В тази организация няма нито един човек, който да познава по-добре Реал от мен. Те са доминантният отбор в Шампионска лига и трябва да се фокусираме върху тях. Мислим за Реал. Ако се концентрираме върху следващата стъпка, когато играем срещу кралете на турнира, те ще ни отстранят“, предупреди испанецът преди гостуването на Брайтън във Висшата лига в събота.

Гуардиола потвърди, че аржентинският нападател Серхио Агуеро, който претърпя операция на коляното в Барселона миналия месец, няма да бъде на разположение за реванша с 13-кратният европейски клубен шампион. Голмайсторът на Сити за всички времена напусна принудително терена при победата над Бърнли с 5:0 миналия месец. Обжалването на Сити срещу двугодишната забрана извън Европа беше изслушана миналия месец в Спортния арбитражен съд (КАС) и Гуардиола е уверен, че решението ще бъде в полза на тима му в понеделник.