Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола иска да подпише с трима футболисти, за да подсили три различни позиции, съобщава "Daily Mirror". Според изданието испанецът ще търси нов ляв бек, нов централев защитник и нов нападател, за да се опита да си върне титлата на Англия обратно от Ливърпул.

"Червените" спечелиха титлата този сезон и биха могли да счупят множество рекорди, държани от Сити преди приключването на кампанията. Ливърпул водят със забележителните 23 точки пред "небесно-сините". Според информациите на британското издание Гуардиола планира натоварено лято за тима, за да затвори тази голяма разлика между двата тима. 

Първата цел на Гуардиола е нов ляв бек и испанският специалист се е насочил към бранителя на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба. На тази позиция Пеп разполага с Бенжамен Менди, но честите му контузии пречат да покаже пълния си потенциал. Гуардиола обаче не вижда и в лицето на Александър Зинченко като дългосрочно решение. Алаба е звезден играч на Байерн и трудно ще се раздели с австриеца.

Защитата беше голям проблем за Гуардиола през целия сезон и затова той ще се опита да я подсли и с нов централен бранител. Освовна цел за тази позиция е звездата на Наполи Калиду Кулибали. Сити не успя да намери адекватен заместинк на напусналия Винент Компани преди началото на сезона, а Аймерик Лапорт беконтузен през по-голямата част от сезона. Слабата форма на Николас Отаменди и Джон Стоунс е убедило наставника да потърси нов играч за центъра на защитата. Сред потенциалните кандидати е и бранителя на Борнемут Нейтън Аке, който би излязал доста по-евтин от Кулибали.

За нападението пък Гуардиола също би искал нов играч, тъй като Серхио Агуеро е вече на 32 години и аржентинецът може да напусне тима на "гражданите" след края на сезона. Така испанецът би останал само с Габриел Жзус като опция за чист централен нападател. 

Плановете за трансфери на отбора обаче могат да бъдат засегнати, ако не успеят да отменят двугодишна забрана за участие в Шампионската лига, наложена от УЕФА. Решението по този казус трябва да стане ясно малко по-късно този месец.