Безспорно най-добрият играч на Челси в първия 1/8-финален сблъсък с Барселона беше Уилиан. Бразилецът не спря да тормози защитата на каталунците, реализира единственото попадение и постоянно обстрелваше каталунската врата. 

Според него, въпреки резултата 1:1, все още лондончани имат всички шансове да продължат напред и реваншът на "Камп Ноу" след три седмици е изцяло отворен. Ето и какво сподели той след мача: 

"Много труден мач, в който ние играхме добре. Следвахме своя план и всичко се случи изцяло според очакванията ни. Те може и да държаха повече топката, но ние контраатакувахме много добре."

"Двубоят остава отворен, трябва да отидем там и да вземем своето, да победим. Щастлив съм, че вкарах гол, но никак не съм доволен от резултата. Те имаха повече топката, но ние създадохме по-опасните положения. Но това е футболът."

"Реваншът е след три седмици и през това време имаме други много важни мачове. Първо ще мислим за тях и после ще се подготвим за реванша. Във Висшата лига никак не е лесно", заяви Уилиан.