Барселона си тръгна с добър резултат от Лондон, след като измъкна 1:1 при гостуването си на Челси в първи осминафинал от Шампионската лига.

Реваншът в Испания е на 14 март.

През първото полувреме Уилиан удари две греди за Челси, но Барселона тотално владееше топката с повече от 70% притежание. След почивката Уилиан най-после се разписа, но Лионел Меси счупи каръка и след 9 "сухи" мача срещу "сините", вкара първи гол за 1:1.

Двата отбора са завършвали два пъти до момента при такъв резултат, но и в двата случая на реваншите. И през 2006-та, и през 2009-та обаче напред се класира Барселона.

В петата минута Еден Азар отправи първи опасен удар към вратата на Тер Стеген, но той прелетя малко встрани от нея. Още пет по-късно отново Азар имаше доста добра възможност, но отново не успя да намери мрежата на Барса.

Шанс пред Паулиньо се откри в 16-та минута, след отлично подаване на Меси, което го намери в наказателното поле, но ударът му с глава не намери целта.

Барселона започна да налага натиск върху противника още след първия четвърт час, като владееше топката в огромен процент от времето.

Въпреки това само гредата спаси гостите в 33-та минута, когато Уилиан нацели страничния стълб от 15-тина метра с мощен шут.

Челси се вдигна малко след това и в 41-та минута Уилиан удари втора греда в мача! Този път "пострада" другата греда, но отново топката не се озова в мрежата.

За начало на второто полувреме натискът на Барселона отново бе факт, а в 54-та минута Луис Суарес най-после намери очертанията на вратата на Челси, макар и да не успя да реализира.

Третият опит на Уилиан вече не намери никаква греда, а влетя право във вратата. Бразилецът стреля малко зад границата на наказателното поле, след като бе оставен там след груба грешка на защитата на Барселона, и топката влетя най-после в мрежата на Тер Стеген.

Невероятна грешка направи и отбраната на Челси в 75-та минута, когато Лионел Меси остана съвсем сам в наказателното поле, получи от Иниеста и най-после успя да вкара на "сините" от Лондон. Това е първи път, в който аржентинецът се разписва срещу Челси от девет мача.

Антонио Конте реши да атакува по-сериозно и десетина минути преди края най-после пусна централен нападател - Алваро Мората.

Барселона обаче перфектно знаеше как да убие времето и да задържи владението до края, като с много опит запази ремито и си тръгва с може би безценен гол аванс от Стамфорд бридж.