Бразилската звезда на Ливърпул Роберто Фирмино работи здраво, за да бъде на линия за финала в Шампионската лига срещу Тотнъм. Нападателят се присъедини към останалите си съотборници в испанския курорт Марбея, където „червените” започнаха подготовка за решителния сблъсък в Мадрид на 1юни.

Фирмино пропусна последните пет мача на тима си в Англия заради частично разкъсване на мускул в бедрото. Той се контузи на 26 април при победата с 5:0 срещу Хъдърсфийлд, а в първия полуфинал от Шампионската лига срещу Барселона записа едва 12 минути игра. Той се появи на терена с болкоуспокояващи инжекции.

Състоянието на нападателя обаче е значително по-добро. Той се готви по индивидуална програма и е наблюдаван от двама специалисти от щаба на Юрген Клоп.

Самият футболист не пропусна да се похвали сам в социалните мрежи, че вече води занимания на терена. Фирмино вече може да спринтира и да прави различни упражнения, което дава сериозни надежди на треньорския щаб на „червените”, че той ще бъде готов за финала на „Уанда Метрополитано”.