Триумфът на Манчестър Сити над Уотфорд във финала за ФА Къп с 6:0 подсигури мач на Ливърпул между „гражданите” за Къмюнити Шийлд преди старта на сезон 2019/20 в английския футбол.

Причината е, че когато даден отбор спечели първенството и ФА Къп (Манчестър Сити), то мачът за местната Суперкупа се реализира между лидера и заелия второ място в класирането през предходния сезон. Двата отбора бяха в лудо яростно съперничество в хода на целия сезон, като Сити завърши първи с 98 точки, една пред Ливърпул, който финишира с 97 пункта.

Това може да афектира върху предсезонната подготовка за тима на Юрген Клоп, който бе планирал приятелска среща с Наполи на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм” на 28-и юли. „Червените” се завръщат от американското си турне след приятелския мач със Спортинг Лисабон на 24-и юли.

Именно заради това подготовката на отбора на германския специалист ще приключи около 29-и юли, за да може да се изиграе мачът с Манчестър Сити на 4-и август, седмица преди старта на новия сезон в Премиър лийг.