Интер и Реал Сосиедад направиха 0:0 на „Джузепе Меаца“ в Милано в последен двубой от група D в Шампионска лига. Двата тима отново не успяха да се победят след 1:1 в Испания, но днешният резултат е в полза на баските, които печелят групата, докато „нерадзурите“ ще бъдат непоставени на жребия за 1/8-финалите. Иначе и двата тима имат по 12 точки.

Срещата почна с шут на Хакан Чалханоглу от голяма дистанция, ала в аут. Постепенно играта влезе в доста спокойно русло и двамата вратари скучаеха в голяма част от времето.

Десетина минути преди почивката Хенрих Мхитарян отправи удар с глава, но не сполучи в изпълнението си. Преди почивката пък левият бек Федерико Димарко изстреля една топка ниско по тревата, но Алекс Ремиро успя да улови.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Вторите 45 минути също не предложиха голям интензитет. Давиде Фратези се отчете с един пропуснат шанс в 55-ата минута, а почти веднага след него и Хуан Куадрадо стори същото.

Оярсабал имаше една възможност да отбележи при ъглов удар, но не успя да прати в екстаз съотборниците си и гостуващите фенове от Испания.

Четвърт час преди края Такефуса Кубо падна в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Проверка с ВАР обаче показа, че такава няма и японецът получи жълт картон за симулация.

Така и двата тима завършиха груповата фаза с по 12 точки. Реал Сосиедад обаче е на първото място заради по-добрата си голова разлика.