Тимът на Ференцварош се класира за плейофите в Шампионската лига, след като победи с 2:1 отбора на Динамо Загреб. Герго Ловренчич откри за домакините още във втората минута, но Митро Узуни си отбеляза автогол в 23-ата и резултатът бе изравнен. Той обаче се реваншира и в 65-ата минута реализира победното попадение за своя тим.

Срещата започна отлично за унгарския шампион, който поведе след по-малко от 120 секунди игра. Токмач Чол Нгуен проби чудесно по лявото крило, надбяга съперник, влезе в наказателното поле и центрира към далечната греда, където Герго Ловренчич изпревари защитник на Динамо и с плонж успя да реализира – 1:0.

В 23.ата минута обаче хърватите изравниха, но не и без доза късмет. Топката бе центрирана от корнер в наказателното поле. Там Ариан Адеми отклони с глава към задната греда, а след това кълбото се удари в гърдите на Митро Узуни и влезе във вратата на Денес Дибуш – 1:1.

В 65-ата минута обаче албанският нападател се реваншира, като донесе победата на унгарския шампион. Той успа да изпревари Йоско Гвардиол за една топка в центъра, след което напредна отлично на скорост, излезе сам срещу вратаря и с елегантен удар покрай него реализира за 2:1.

Така Ференцварош чака победителя от двойката между Караба (Казахстан и Мьолде (Швеция). Победителят, който ще бъде определен в два мача, ще участва в групите на Шампионската лига.