Аталанта приема Реал Мадрид в първи двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига. Мачът е тази вечер от 22:00 часа в Бергамо. 
 
Белия балет замина за Италия само с 11 играчи от първия състав и бе принуден да запълни групата с футболисти от младежкия тим. Най-притеснително е отсъствието на голмайстора Карим Бензема, който не успя да се възстанови от контузията. Аут за мача са още Серхио Рамос, Еден Азар, Марсело, Дани Карвахал, Феде Валверде, Едер Милитао, Алваро Одриосола и Родриго Гоеш. 
 
Очаква се мястото на Бензема да заеме Мариано. Бразилецът Каземиро трябва да внимава да не получи официално предупреждение, тъй като нов жълт картон ще го извади от реванша.
 
В същото време в Аталанта треньорът Гасперини няма да разчита единствено на Ханс Хатебур. "Бергамаските" се представят солидно у дома през сезона, като са загубили само една от 11 срещи, а са спечелили 8. Наставникът на италианците призна, че срещу опита на Реал ще представи ентусиазма на своя отбор. 
 
Очакванията са за резултатен мач. Аталанта е отбелязал 72 гола във всички турнири от началото на сезона, докато Реал е вкарал със 17 по-малко.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 
Аталанта: Голини, Толой, Ромеро, Джимсити, Маеле, Де Роон, Фройлер, Госенс, Иличич, Муриел, Сапата
 
Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Васкес, Кроос, Каземиро, Модрич, Винисиус, Мариано, Асенсио