Голмайсторът на Рома, Един Джеко, си припомни как се е стинало до трансфер в Рома и отличи най-запомнящия се успех с екипа на "вълците".

"Знаех, че времето ми в Сити изтича и Валтер Сабатини ми предложи да дойда в Рома. Той дойде в Хърватия и директно заяви, че няма да си тръгне без мен. А в Рим ме посрещнаха по невероятен начин. Мислех, че такива неща има само по телевизията, но наистина на летището ме чакаха стотици фенове. Знаех, че феновете на Рома са много отдадени, но определено надминаха очакванията ми", разказа нападателят.

44 снимки

"Нямаше да вкарам 39 гола в един сезон, ако не бе Лучано Спалети. Той настояваше да се дават вертикални пасове, а това бе добре дошло за мен. С Еузебио Ди Франческо имахме върхове и спадове, но престоят му ще бъде запомнен с изключителния ни рейд в Шампионската лига. Никой не е предполагал, че можем да стигнем до полуфиналите. Всъщност, никой не очакваше изобщо да прескочим групата, в която бяхме с Атлетико Мадрид и Челси. Ди Франческо подготви по перфектен начин реванша с Барселона от четвъртфиналите и благодарение на него ги елиминирахме. След мача всички казваха, че Барселона се е провалил, но истината е, че ние бяхме фантастични. Понякога си го пускам на запис и не мога да повярвам колко добре се справихме", откровен бе Джеко.