„Очаквам страхотен сблъсък, защото един срещу друг ще се изправят два изключително силни отбора“, това заяви нападателят на Ювентус Дъглас Коста преди срещата от груповата фаза на Шампионска лига срещу Барселона.

„Бианконерите“ приемат каталунския гранд на своя „Ювентус Стейдъм“ утре от 21:45 българско време. Юве в момента е на второ място в група D, на 3 точки от играчите на Ернесто Валверде.

Победа на „Старата госпожа“ би гарантирала класиране за следващата фаза на надпреварата. Евентуално равенство също, но при условие, че Спортинг (Лисабон) не спечели домакинството си на гръцкия Олимпиакос.

"Играем у дома и знаем за подкрепата, която нашите фенове ще ни окажат в този важен мач. Шампионска лига означава много за нас. Ще бъде невероятно ако успеем триумфираме“, допълни бразилецът.

„За двубоя с Барселона очаквам тактическо надиграване. Физическата подготовка и на двата отбора също ще е от голямо значение“, смята нападателят на Ювентус.

През уикенда " бианконерите" прекъснаха серия от четири поредни победи в Серия А, а поражението е второ за отбора от началото на първенството. Така Юве изостава с 4 точки от лидера Наполи. Барса пък победи Леганес с 3:0 като гост в мач от 12-ия кръг на Ла Лига и записа 11-ти успех от началото на сезона.

В таблицата в Примера убедително водят каталунците с 34 точки, втори е Валенсия с 27, а трети е Реал Мадрид с 24 пункта. /БГНЕС