Новото попълнение на Ювентус Дъглас Коста подхожда с голям ентусиазъм спрямо задачите си в италианския гранд. Бразилецът се зарече, че ще направи всичко по силите си, за да може неговият съотборник Гонсало Игуаин да приключи идния сезон с 40 гола.

Днес 26-годишният играч бе представен официално като играч на „старата госпожа”. Той говори открито за своята раздяла с Байерн Мюнхен и причините, поради които избра да премине в Ювентус.

Юве и Байерн официално приключиха сделката за Дъглас Коста

„Това, което ми повлия много сериозно, бе фактът, че Ювентус е отбор, който винаги печели”, коментира Коста. „Те имат страхотен шанс за развитие, искам и аз да сторя същото. Усещам, че се присъединих към перфектния отбор в перфектния момент.”

„Проблеми с Анчелоти? Не, той е добър човек, както всички други там. Аз мисля за себе си, искам да напредвам и нямаше да получа същите възможности в Байерн. Все пак съм им много благодарен.”

По италиански: Посрещането на Дъглас Коста

„Дали с моя помощ Игуаин може да вкара 40 гола? Разбира се, той е нападател, който наистина харесвам. Разполагаме с огромен потенциал, щом имаме човек като него в атаката. Така беше и с Луис Адриано (в Шахтьор Донецк – б.р.). Това е нещо, което бих могъл да направя тук.”

„Шампионската лига? Тя значи много за мен. Никога не съм я спечелвал, но смятам, че мога да помогна на Юве да стигне на върха”, допълни Коста.