Брага победи Унион с 3:2 в Берлин в мач от група С на Шампионската лига. Португалският тим направи впечатляващ обрат, след като изоставаше с 0:2. "Железните" започнаха по-силно мача и вкараха два гола чрез Шералдо Бекер в 30-ата и 37-ата минути. Малко след това Сику Ниакате върна едно попадение, а в началото на втората част Брума изравни. В петата минута на добавеното време Андре Кащро вкара победното попадение за своя тим. 

Така германският клуб допусна втора поредна загуба в продължението на срещата и все още чака първите си точки в своята история в групите на турнира. За Брага успехът беше първи през този сезон и тимът вече има три точки в своя актив. 

Gulliver/GettyImages
27 снимки

  „Железните” вкараха още в 4-ата минута, но попадението беше отменено заради засада. Шералдо Бекер получи отдясно, напредна и центрира ниско в наказателното поле. Кевин Бееренс не успя да игра с топката, която се озова в Робин Гозенс, който със силен удар и след рикошет в Матеус я прати във вратата. Голът обаче беше отменен заради засада на Бекер в хода на атаката.

В 18-ата минута защитник на Брага сбърка, което позволи на Бееренс да напредна с топката и да навлезе в наказателното поле. Нападателят върна към Яник Хаберер и нанесе силен удар, който беше блокиран от Ал Мусрати.

След половин час игра Унион поведе. Йосип Юранович пресече подаване на Саласар и подаде към Алекс Крал. Чехът със страхотен пас изведе Шералдо Бекер отдясно. Фланговият нападател, който беше непокрит, напредна с топката, навлезе в наказателното поле и промуши топката между краката на вратаря за 1:0.

В 32-ата минута Брага за първи път затрудни Фредерик Рьонов. Вратарят обаче се справи след удар на Брума. Пет минути след това отбраната на Брага отново увисна и беше наказана. Донило Дуки изрита топката към полето на гостите, а Алекс Крал продължи с глава. Сердар Саатчъ не успя да се ориентира добре, а това позволи на Бекер да овладее, да го размине и с хубав удар от около 15 метра да вкара за 2:0.

В 41-ата минута Брага се върна в мача. Защитата на „железните” не успя да изчисти добре топката след центриране от корнер. Рикардо Орта овладя пред наказателното поле и шутира, като Рьонов успя да избие, но топката се озова в Сику Ниакате, който от няколко метра на празна врата не сбърка.

В 52-ата минута португалците изравниха резултата със страхотен гол. Орта свали топката за Брума, който със страхотен шут от около 25 метра не остави шансове на Рьонов за 2:2.

След час игра Брага беше близо до пълен обрат. Брума проби през центъра и намери Рикардо Орта на стрелкова позиция в наказателното поле. Португалецът отправи коварен удар, с който Рьонов се справи. В 70-ата минута Кевин Фоланд направи непростим пропуск. Бекер проби отляво и центрира в наказателното поле, където Сику Ниакате се подхлъзна, и остави влезлият като резерва нападател непокрит. Той обаче от точката за изпълнение на дузпа отправи удар право във вратаря.

Малко след това и Шералдо Бекер не успя да изведе своя отбор отново напред. Нападателят беше изведен в наказателното поле от Айса Лайдуни, успя да преодолее Матеус, но не и да прати топката в опразнената врата от малък ъгъл.

В 85-ата минута Йосип Юранович центрира в наказателното поле, където Брендън Аарънсън се освободи от защитник и отправи удар с глава от 5-6 метра, но не намери очертанията на вратата.

Дълбоко в добавеното време Алекс Крал опита удар от далечна дистанция, който затрудни Матеус, но вратарят се справи. В петата минута на продължението Брага направи пълен обрат. Гостите организираха атака чрез Абел Руис отдясно. Испанецът навлезе в наказателното поле и подаде към Брума, който пусна за Андре Кащро. Ветеранът с много силен удар от около 17 метра в долния ляв ъгъл вкара за 2:3.