Испанският Атлетико Мадрид си осигури участие на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като надви с 3:1 Фейенорд в Ротердам. С този си успех „рохибланкос“ помогнаха и на Лацио да си осигури продължаване напред, докато за ротердамци вече е сигурно продължаването в Лига Европа.

Автогол на Лутсхарел Геертрюда в 14-тата минута, попадение на Марио Ермосо в 57-ата и още един автогол, този път на Сантиаго Хименес в 81-вата минута донесоха успеха на испанците. Точен за домакините бе Матс Вифер в 77-ата минута.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Атлетико поведе в резултата по много нелеп начин. Лутсхарел Геертрюда не се ориентира добре при едно наглед безобидно центриране и с коляно отклони топката във вратата си за 0:1.

Вторият гол за гостите бе далеч по-красив. Марио Ермосо получи хубав пас в наказателното поле и със страхотен изстрел от въздуха порази нидерландската врата за 0:2.

Ротердамският тим върна интригата в 77-ата минута, когато при центриране от корнер Матс Вифер с глава намали на 1:2.

В 81-вата минута надеждите на домакините се изпариха, като при едно центриране от фал Сантиаго Хименес с глава насочи топката в собствената си врата за 1:3 и радост в Мадрид и Рим.

Атлетико Мадрид събра актив от 11 точки и заема лидерското място, следван от Лацио с 10. Фейенорд е с 6 пункта, а Селтик е на дъното в групата с 1 точка.