ПСВ Айндховен приема Борусия Дортмунд в осминафинален сблъсък от Шампионска лига. Мачът е тази вечер от 22:00 часа и ще го прoследим на живо в Gong.bg

ПСВ се класира за осминафиналите още след първите пет мача в груповата фаза, в които завоюва девет точки. Тимът се справи с конкуренцията на Севиля и Ланс в спора за второто място, а от Арсенал не загуби у дома, след като в Лондон отстъпи с 0:4.

Борусия Дортмунд пък бе сензацията на есента. „Жълто-черните“ не само прескочиха групата на смъртта, но излязоха от нея като първи. Две победи бяха записани над Нюкасъл, една над Милан, а единственото поражение дойде на терена на ПСЖ.

Голямото предимство на ПСВ в днешния двубой е първенството, в което се състезава и може да остави на заден план за момент. В Ередивизи тимът е с 10 точки аванс пред втория Фейенорд и не успя да спечели в само 2 от 22 кръга до този момент. Борусия Дортмунд пък е замесен в спора за Топ 4 в Бундеслигата, като на пръв поглед има шанс да се бори за последните две места в конкуренцията още на РБ Лайпциг и Щутгарт. В събота Дортмунд завърши 1:1 като гост на Волфсбург и остава непобеден във всички турнири от 9 декември насам.