Нападателят на германския Борусия Дортмунд Дониел Мален е готов да играе в мача от Шампионската лига във вторник срещу бившия си тим ПСВ Айндховен, който пък е воден от екстреньора на "жълто-черните" Петер Бос, съобщи ДПА.

"Разбира се, че е по-специално. Чувствам, че се връщам у дома", каза Мален преди първия двубой от осминафиналите.

Мален игра за ПСВ в периода 2017-2021, докато треньорът Бос се задържа само няколко месеца начело на отбора от Дортмунд, преди да си тръгне през декември 2017.

"Не бях в Дортмунд за дълго. Уважавам клуба, но искам да ги победя", каза Бос на пресконференцията си.

Борусия Дортмунд впечатли с представянето си в групите на Шампионската лига, като завърши на първо място в компанията на Пари Сен Жермен, Милан и Нюкасъл, докато в Бундеслигата тимът е на четвърто място - на 17 точки зад лидера Байер Леверкузен.

Последното разочарование за германския тим бе равенството с Волфсбург (1:1), но капитанът на отбора Емре Джан каза пред микрофоните на Sky, че "със сигурност имаме ниво за Шампионската лига и отиваме да спечелим".

Борусия Дортмунд, който е победител в Шампионската лига през 1997 и финалист през 2013, иска да достигне до четвъртфиналите за първи път от 2021.

ПСВ Айндховен е непобеден в първенството, като има 20 победи от 22 срещи, като е спечелил 15 от последните си 17 мача във всички турнири с голова разлика 33:5.

"Знаем, че Айндховен е много силен отбор. Ще отпаднем, ако не сме на висота и в двата мача. Нуждаем се от пълни усилия и абсолютна концентрация", каза спортният директор на Дортмунд Себастиан Кел, който критикува част от играчите, че са играли "арогантно" във Волфсбург. / БТА