Старши треньорът на Борусия Дортмунд - Един Терзич, говори преди утрешното гостуване на ПСВ Айндховен в първа среща за двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига.

„Уважаваме много ПСВ. Те са много бързи, силни са в дриблирането и създават много възможности. За да притежаваш всичко това, ти трябва добър план, добри играчи и самочувствие, което те имат. По принцип съм оптимист и за да успеем утре, ще се нуждаем както от владеене на топката, така и от контраатакуващ футбол“, заяви Терзич.

„Люк Де Йонг е техният тартор в центъра на атаката, крилата им са много силни дрибльори, играят с десния крак отляво и обратно. Те имат проблеми отзад и вече са допуснали толкова голове в Шампионската лига, колкото през целия им сезон дотук в Ередивизи. Трябва да се възползваме от това”, каза още наставникът на Дортмунд.

„Много е важно, че сме сред 16-те най-добри отбора, но не сме тук, за да се наслаждаваме на това - тук сме, за да се класираме за следващия кръг”, добави още Терзич.

„Дониел Мален се чувстваше много по-добре тази сутрин, както и вчера. Веднага ще го пуснем на терена и се надяваме, че няма да има повече проблеми. В момента сме много оптимистично настроени”, завърши треньорът на Борусия.