Дебютът на Аталанта в Шампионската лига се превърна в тотален крах, след като бергамаските стартираха с поражение – 0:4, при визитата си на хърватския гранд Динамо Загреб. Това бе исторически мач за „синьо-черните”, които станаха 141-ия различен клуб в групите на ШЛ и десетия представител на Италия.

Мислав Оршич вкара три гола (31’, 42’ и 68’), за да може преди това Леовац в 10-ата да даде аванс за тима от Загреб.


В другия мач от групата пък Манчестър Сити победи с 3:0 Шахтьор Донецк в гостуването си в Украйна.


В десетата минута Стоянович центрира остро отдясно в наказателното поле за Леовац, който засече от вратарското поле и откри резултата на „Максимир”. След малко повече от 30 минути игра Леовац върна топката към дъгата на наказателното поле, където Оршич стреля силно по земя с десния крак, правейки 2:0 резултата.

В 42-ата минута пък Адеми бе намерен с центриране отляво и с глава върна успоредно за Оршич, който отблизо също с глава направи 3:0 преди да са изминали първите 45 минути. В 68-ата минута пък Катерин Теофил изрита безцеремонно топката напред, а пасът се превърна в асистенция. Топката бе овладяна от Оршич, който с десния крак прониза за четвърти път Пиерлуиджи Голини.

Във вторите мачове Динамо ще пътува до Англия за визита на Манчестър Сити, докато Аталанта ще приеме тима на Шахтьор Донецк.