Капитанът на Рома Даниеле де Роси коментира, че "вълците" трябва да са на полуфинал в Шампионската лига на всеки три сезона, а не веднъж на 30 години. Лидерът на "джалоросите" сподели своето мнение след успеха над Ливърпул с 4:2 в реванша, която победа обаче не бе достатъчна за продължаване към решителния мач. Мърсисайдци ще се борят за трофея на 26 май в Киев срещу Реал Мадрид след общ резултат от двата мача срещу "вълците" 7:6.

"Аз много ясно видях играта с ръка, огледах се и помислих, че така ми се е сторило. Попитах Един Джеко и той ми каза, че нищо не е видял, което ме накара да остана спокоен", каза Де Роси във връзка със съдийството, цитиран от от Mediaset Premium. "Но ако аз единствен съм го видял на стадион с 60 хиляди зрители, то и на съдиите едва ли им е било лесно да го видят. Във всеки случай, няма никакво значение аз какво си мисля".

Шеф на Рома: Време е италианският футбол да надигне глас

"Тази дузпа щеше да бъде дадена след час игра и ние щяхме да имаме още много време. Възможно беше дори да се промени хода на мача. Възможно беше Ливърпул все пак да спечели в крайна сметка и пак да е на финал, но все пак щяхме да имаме някаква възможност".

"От сега нататък ние имаме нова цел. Рома би трябвало да бъде на полуфинал в Шампионската лига на всеки три сезона по веднъж, а не на 30 години един път. Вярвам, че клубът работи, за да стане по-силен. Сега сме наистина обединени, обединени с феновете за нови успехи", коментира още опитният Де Роси.

Де Роси заяви, че е благодарен на съотборниците си за прекрасния сезон, който все още не е завършил.

"Благодаря на моите съотборници. Гордея се с тях. Аз им казах, че за да направим пътуването в Шампионската лига запомнящо се, трябва да бъдем тук и през следващия сезон. Тогава наистина ще имаме и опита, а и ще бъдем същите", каза за финал Де Роси.